Cum sa iti decorezi balconul pentru a-l transforma intr-o oaza de relaxare

Categorii:

Cum sa iti decorezi balconul pentru a-l transforma intr-o oaza de relaxare

Multi dintre noi visam sa avem o mica gradina frumoasa in care sa ne relaxam dupa o zi stresanta la job sau in weekend pentru a ne reincarca bateriile. Din fericire, insula de verdeata relaxanta nu este rezervata doar proprietarilor de case. Daca locuiesti la bloc si ai un balcon, fie el mare sau foarte mic, iti poti crea un colt de natura. Este nevoie doar de un pic de ingeniozitate si de o atingere de indrazneala. Dovada stau imaginile de mai jos cu balcoane amenajate în functie de gusturi si dispozitii.

Pentru locuitorii orasului care au nevoie de natura si de aer proaspat, am adunat cateva sfaturi de amenajare sau decorare a balconului.

Plantele aromate, precum busuiocul, menta, lavanda, patrunjelul si tarhonul sunt atat estetice, cat si practice. In mici vase suspendate sau ghiveche lungi dreptughiulare, ele aduc o briza parfumata in balconul tau. Atentie, nu este nevoie sa supraincarcati balconul cu plante masive: crearea unei atmosfere naturale necesita doar câteva atingeri de verdeata bine plasate!

Iti doresti culoare in spatiul tau de relaxare? Atunci opteaza pentru cateva ghivece de flori suspendate sau prinde de balustrada balconului un grilaj din lemn pe care sa se catere florile. Opteaza pentru flori cataratoare precum wisteria (glicina), clematita de culoare mov-lila, “luleaua turcului” ce aduce o pata de portocaliu sau trandafir catarator.

Mobilerul de gradina, confortabil si practic (rezistent la umiditate, temperaturi extreme) si pernitele colorate, sunt de nelipsit din balconul tau transformat intr-o adevarata oaza de relaxare.

Leave a Reply