Sfaturi de care sa tii cont atunci cand vrei sa-ti decorezi gradina

Categorii:

Sfaturi de care sa tii cont atunci cand vrei sa-ti decorezi gradina

A venit primavara si vrei sa dai un aer proaspat gradinii tale? Pentru redecorarea gradinii nu trebuie sa cheltuiesti o avere. Ai nevoie de creativitate, un plan bine pus la punct si ceva timp la dispozitie. Pune accentul pe calitatea si textura materialelor, pe decoratiunile si pe diversitatea plantelor si florilor.

Exista multe reguli de amenajare a gradinii, dar nu exista limite stricte care sa le impuna. Bucura-te de gradina ta conferindu-i o atingere personala.
Iata cateva sfaturi de care sa tii cont atunci cand vrei sa-ti infrumusetezi gradina, astfel incat sa te bucuri cat mai mult de ea in zilele placute de primavara si toamna, dar si in cele toride de vara.

Culoarea – secretul unei gradini relaxante

Culorile din gradina iti influenteaza dispozitia si pot face din gradina ta, mica sau mare, o gradina fermecatoare, romantica sau linistita.

Daca gradina ta este mica, atunci se recomanda sa o pui in evidenta prin folosirea culorilor reci. Albastrul sau alte culori mai reci vor oferi iluzia unui spatiu mai mare si mai generos.

In spatiile mari, pentru crearea atmosferei de intimitate, sunt perfecte plantele colorate in galben sau portocaliu si rosu. Dupa cum se stie, rosul, galbenul si portocaliul sunt considerate culori calde si cu siguranta vor atrage privirea oricui, inducand o stare de optimism si vitalitate.

Foloseste inteligent punctele focale

decorare gradina-2

Scopul unui punct focal in gradina este de a atrage atentia privitorului intr-o anume parte a acesteia. Ce poate parea o simpla grupare de plante, un simplu cuptor rustic sau o mini cascada, reprezinta de fapt elemente cheie care dirijeaza privirea. Vizitatorii vor sti instantaneu unde sa isi orienteze atentia.

Punctul focal nu trebuie neaparat asezat in mijlocul gradinii. Il poti amplasa oriunde. Daca gradina este circulara, incearca sa-l amplasezi undeva de unde se poate avea si o perspectiva asupra intregului peisaj.

Foloseste finisaje din piatra naturala – aduc stil si autenticitate gradinii tale

decorate gradina

Pavaje din travertin, gard din piatra naturala

Gradina ta trebuie sa insufle armonie, echilibru si naturalete. Cum le poti aduce in gradina ta? Simplu! Cu ajutorul pietrei naturale? Piatra naturala se asorteaza perfect cu orice finisaj exterior al casei si orice culoare sau design exterior din gradina ta.
Varietatea de forme si marimi in care vine piatra naturala te va inspira sa creezi diferite forme si design-uri.

decorare gradina-4

Piatra naturala poligonala

decorare gradina-5

Piertris decorativ brun

Spre exemplu, poti utiliza piatra naturala poligonala pentru a incadra casa, de jur imprejur si poti folosi pietrisul decorativ pentru a incadra teresamentele cu florile sau ghivecele de flori. In plus, solurile cu exces de umiditate sunt ameliorate. Spune nu solului umed si alunecos. Cu costuri foarte scazute iti poti transforma gradina intr-o adevarata opera de arta.

Carare din piatra naturala

Carare din piatra naturala

Daca vrei sa creezi alei, atunci alege Piatra naturala sandstone galben pavimente. Rezistenta la intemperii, piatra sandstone are un aspect natural, integrandu-se perfect in orice tip de design arhitectural.

Sunetul gradinii- cireasa de pe tort pentru o relaxare completa

Casute pentru pasari

Casute pentru pasari

Sunetul nu se afla cel mai probabil pe lista ta, atunci cand te gandesti la lucrurile pe care sa le incluzi in designul gradinii tale. Dar sunetele naturii sunt parte din farmecul gradinii.
Indiferent ca este vorba despre plante care „danseaza” in adierea vantului, despre pietrisul care scrasneste sub picior, despre cantecul pasarilor sau muzica apei care curge in micul helesteu din fundul gradinii, sunetul confera oricarei gradini un sentiment unicat, salbatic, care nu poate fi inlocuit cu nimic. Acorda-i o importanta aparte atunci cand te gandesti sa-ti decorezi gradina.

Construieste case pentru pasarele.

decorare gradina-8

Ia in calcul constructia unei fantani arteziene, a unei cascade artificiale sau amenajarea unui mic helesteu decorativ.

decorare gradina-9

Foloseste pietris decorativ de dimensiuni variate pentru a delimita spatiile din gradina si pentru a crea alei naturale.

decorare gradina-10

Poti achizitiona piatra naturala decorativa pentru gradina de aici https://www.vinca.ro/piatra-naturala

Leave a Reply