Sfaturi pentru iluminarea dormitoarelor

Categorii:

Sfaturi pentru iluminarea dormitoarelor

Alegerea pieselor de iluminare pentru dormitor poate fi o sarcina destul de dificila si de aceea este nevoie sa-ti faci mai intai un plan, pentru a asigura o cantitate suficienta de lumina si pentru a obtine o ambianta relaxanta si confortabila. La fel cum iti planifici asezarea mobilierului sau alegerea paletei de culori, la fel trebuie sa te gandesti si la modul in care va fi luminat dormitorul tau. Astfel, va trebui sa iei in considerare locatia corpurilor de iluminat sau intensitatea acestora.

Iata cateva sfaturi pentru iluminarea corecta a unui dormitor

  • Foloseste toate tipurile de iluminare. Cel mai eficient plan pentru iluminarea dormitorului trebuie sa includa toate cele trei tipuri de baza ale corpurilor de iluminat, pentru a satisface toate nevoile celor care folosesc camera: lumina ambientala pentru toata incaperea, accentele de lumina pentru piesele de arta, cum ar fi tablourile, si lumina de lucru, in cazul in care in dormitor exista si un birou.
  • Fii atent la detalii. Pentru elaborarea unui plan eficient de iluminare a dormitorului, ia intai in consideratie dimensiunile camerei si inaltimea tavanului. Cand pleci la cumparaturi cerceteaza si masoara, la fata locului, obiectele de iluminat pe care urmeaza sa le amplasezi. De asemeni, acorda atentie si unor detalii tehnice, cum ar fi sistemele de prindere, in cazul corpurilor de iluminat care se aplica pe pereti.
  • Alege stilul potrivit. Corpurile de iluminat sunt disponibile pe piata intr-o gama aproape nesfarsita de dimensiuni, stiluri si preturi. Este decizia ta pesonala daca optezi pentru un stil traditional, modern sau un amestec intre cele doua. Tine cont, in schimb, si de restul amenajarii dormitorului, de tipul de mobilier sau nuantele de culori, deoarece unele corpuri de iluminat sunt create special pentru valoarea lor estetica.
  • Consulta un specialist. Multi designeri recomanda amplasarea in dormitoare a mai multor corpuri de iluminat de putere mai mica, spre deosebire de una sau doua corpuri mai mari, pentru a diminua intensitatea luminii atunci cand este nevoie. De asemenea, este importanta alegerea unor corpuri de iluminat reglabile si care pot fi mutate cu usurinta pentru a avea mai mult control asupra locatiei ce trebuie luminata.
  • Cat mai mult spatiu liber. Alege corpurile de iluminat care se prind de noptiera sau de tablia patului, sau instaleaza corpuri de iluminat pe tavan sau lumini de perete, sau cu brate oscilante peste mese sau birou, pentru a avea cat mai mult spatiu liber. Nu uita sa iei in considerare si iluminatul spatiilor de lectura, a zonelor de dressing sau a bailor, in cazul dormitoarelor master.

Leave a Reply