Ardezia – piatra naturala pentru amenajari exterioare/interioare

Categorii:

Ardezia – piatra naturala pentru amenajari exterioare/interioare

Ardezia este o roca metamorfica ce se formeaza sub presiunea scoartei terestre, la temperaturi inalte, intarindu-se și devenind un material foarte rezistent si durabil. Granulatia si culorile ardeziei depind de locul din care a fost extrasa, dar si de compozitia chimica a solului in care aceasta a luat nastere. De altfel, ardezia se carcaterizeaza prin variatii de textura, culoare sau granulatie chiar si intre bucatile extrase din aceeasi cariera, conferind unicitate lucrarii ce va fi realizata din acest material. Paleta coloristica a ardeziei este una larga, insa predomina tonurile inchise. Nuantele ardeziei pornesc de la rosu, ocru, crem, verde, gri, pana la negru. Caracteristic ardeziei este aspectul patinat, pamantiu, ceea ce o face ideala pentru realizarea unui design rustic, traditional. Cu toate ca ardezia este o roca ce nu se pateaza si nu absoarbe umezeala, o impermeabilizare a sa este utila și indicata, pentru a-i pastra aspectul initial. Aceasta rezistenta in fata factorilor de eroziune o recomanda pentru folosirea in bucatarii.

Amenajari exterioare/interioare cu ardezie

Casa noastra este cel mai important loc in care ne petrecem timpul si tocmai de aceea trebuie sa acordam o foarte mare importanta amenajarilor, fie ca vorbim acum de amenajari interioare sau de unele exterioare, trebuie sa tinem cont de mai multe criterii atunci cand alegem un produs.

Ardezia, piatra naturala ideala pentru pardoseli sau scari in interiorul locuintei.

Fie ca vorbim de aspectul exterior sau de cel interior al casei, cel mai important este ca trebuie sa arate foarte bine pentru ca oricine vine la noi tocmai la asta se uita si oricum si pentru noi este mult mai simplu si mai comod sa locuim intr-o casa in care decoratiunile au un loc aparte.

Ardezia este o piatra naturala ideala pentru decoratiuni interioare sau exterioare.

Ardezia, piatra naturala ideala pentru acoperisuri, fatade, pavaje exterioare si placari

Sursa imagini: vinca.ro

 

Leave a Reply