Cum sa ai mai mult spatiu liber in camera?

Categorii:

Cum sa ai mai mult spatiu liber in camera?

In fiecare camera a casei tale exista intotdeauna o modalitate de a crea mai mult spatiu liber. Pentru unele zone secundare, cum ar fi holurile sau spatiile de intrare, problema poate fi rezolvata cu usurinta prin indepartarea unor accesorii sau piese de mobilier. Dar pentru camerele mari, cum ar fi dormitoarele sau livingurile, ce contin piese de mobilier masive, paturi, dulapuri si canapele, este nevoie de o abordare mai complexa.

Cateva metode pentru a obtine cat mai mult spatiu liber:

  • Delimitarea eficienta a spatiului dintr-o incapere. Gandeste-te in primul rand la toate activitatile pe care le ai in camera respectiva, fie ca este vorba de dormit sau de lucrat, daca spatiul in cauza reprezinta un loc de luat masa sau un loc de relaxare. Apoi, stabileste cate o zona care sa corespunda fiecarei activitati si plaseaza aici toate utilitatile, accesoriile sau piesele de mobilier. In acest fel spatiul din camera va fi mai organizat si mai bine delimitat.
  • Amplasarea pieselor de mobilier multifunctionale. Alege piese de mobilier care sa deserveasca mai multe functii. De exemplu, o masa poate dublu rol, de servit cina sau de birou. De asemenea, o canapea extensibila poate transforma livingul intr-o camera de oaspeti. Si, sa nu uitam paturile din dormitor care pot avea sub saltea spatii de depozitare similare unui dulap.
  • Foloseste-te de iluziile optice. Prin folosirea anumitor accesorii sau piese de decoratiuni interioare, poti crea impresia unui spatiu mai larg. Un bun exemplu in acest sens sunt draperiile din podea pana in tavan sau bibliotecile pentru carti fara spate, care pot servi la delimitarea spatiilor, fara a obstructiona complet campul vizual. Oglinzile creeaza, de asemenea, iluzia unui spatiu mai amplu.
  • Gandeste pe verticala. De cele mai multe ori, spatiul se pierde pe verticala. De exemplu, dulapurile din dormitor sau living nu au o inaltime suficient de mare. Spatiul liber dintre tavan si limita de sus a unui dulap poate reprezenta si pana la un sfert din capacitatea totala de depozitare. De asemnenea, la bucatarie, corpurile de mobilier suspenate ar trebuie folosite la maxim.
  • Minimalizeaza elementele de legatura. Una din cele mai eficiente metode pentru a oferi largime spatiului este minimalizarea elementelor de legatura. De exemplu, daca livingul sau bucataria sunt in legatura cu o terasa, gradina sau balcon, peretele exterior ar trebui inlocuit in totalitate cu o suprafta vitrata de sus pana jos.

Leave a Reply