Florile, alegerea perfecta pentru interiorul casei tale

Categorii:

Florile, alegerea perfecta pentru interiorul casei tale

Atunci cand privesti si mirosi o floare, un sentiment de prospetime te cuprinde. Florile proaspete adauga caldura si frumusete oricarei camere. Decorarea camerelor cu flori este o arta, care poate fi dezvoltata cu putin interes si efort. Secretul unei camere perfect decorata cu flori, sta in varietatea florilor. Tipul de flori pe care le poti folosi depinde de sezon. In timp ce trandafirii si crinii sunt, in general, disponibili pe tot parcursul anului, alte soiuri, cum ar fi gerberele, margaretele, tuberozele sunt sezoniere.

Fa alegerea potrivita!

Este foarte important ca florile sa se potriveasca cu interiorul camerei. Daca camera de zi este spatioasa, aceasta poate fi completata folosind flori cu corola mare. In cazul unui living mai compact, poti opta pentru niste flori mai mici.

Selectia vazei sau a recipientului potrivit este unul din secretele decorarii perfecte. In afara de vaze, se pot folosi si urne sculptate sau ulcioare traditionale, pentru pastrarea florilor. Veti gasi o varietate de vase din sticla, alama, metal, teracota, cupru sau ceramica. Alege un recipient care se potriveste cel mai bine cu accesoriile din camera ta.

Exista foarte multe moduri de combinare a florilor, in functie de culoare, forma, marime si ocazie. In cazul in care tapiteria, perdelele, pernele, masa sunt colorate cu culori vioaie, precum rosu, albastru sau galben, poti completa decorarea camerei, folosind crizanteme sau garoafe albe sau gri, in combinatie cu frunze verzi. O camera de zi, cu tesaturi in culori pastel, ca bej, crem, gri sau negru, prinde viata, cu ajutorul unor aranajamente florale vii. Poti folosi crini violet sau roz cu cateva tulpini de grau sau orez. Acest lucru nu deranjeaza tema pastel, dar face camera sa prinda viata.

Ex. O canapea de culoare rosie, cu perne exotice, in stil indian, arata mult mai primitor, cu ajutorul unui aranajament floral de gerbere albe sau de crini, combinat cu trandafirii galbeni.

fall-coffee-table-decor-ideas-26-554x460

decorare-idei

Stiluri de decorare

Un aranjament floral pentru o masa joasa arata foarte bine daca este creat din buchete de flori cu tulpini scurte. Florile cu tulpini lungi sunt ideale pentru mese de colt.

Daca vrei sa creezi ceva special, poti umple un bol plat cu apa si poti imprastia petale in el. De asemenea, poti combina cu un ulei esential frumos mirositor. Un astfel de stil de decor creeaza un efect elegant, cald, ideal pentru o intalnire. Florile pot fi, de asemenea, afisate in cosuri, impreuna cu cateva fructe proaspete pe masa.

Pentru intalnirile sociale, cele mai potrivite decoratiuni sunt aranajamentele florale atarnate in jurul camerei. Acest lucru creeaza o atmosfera festiva, de petrecere.

decoratiuni cu flori

Cum pastrezi florile proaspete?

  • Schimba apa zilnic;
  • Adauga o tableta de aspirina in apa;
  • Curata florile, petalele si frunzele uscate, care emit substante toxice si pot afecta sanatatea ta si a florilor ramase;
  • Stropeste cu apa distilata petalele florilor;
  • Pastreaza florile departe de caldura directa, lumina soarelui si suflantele de aer.

Leave a Reply