Idei ingenioase pentru depozitare

Categorii:

Idei ingenioase pentru depozitare

Exista multe moduri creative si inteligente pentru a stoca si depozita lucrurile, fara a cheltui prea multi bani si fara a pierde prea mult timp. Unele dintre acestea pot fi chiar transformate in obiecte decorative pentru incaperile mici dintr-o casa sau dintr-un apartament. Astfel, obiectele care de obicei stateau aruncate la intamplare prin casa pot fi organizate si asezate fiecare la locul lui. Nu va fi nevoie nici macar sa renunti la ele sau sa le arunci la gunoi.

Cateva idei ingenioase pentru crearea unor spatii de depozitare

  • Capace in loc de CD-uri. Nimic nu este mai frustrant in bucatarie decat organizarea capacelor pentru borcane sau recipiente de plastic. Din cauza ca dimensiunile acestora sunt foarte variate, trebuie sa le sortezi in mod eficient. O solutie buna in acest sens este folosirea unui suport metalic pentru CD-uri, ce poate fi asezat in pozitie orizontala intr-un sertar. Astfel, toate capacele vor fi la vedere si le vei putea alege cu usurinta.
  • Sapuniera multifunctionala. Aceste obiecte de igiena personala sunt de obicei foarte ieftine si pot fi solutia perfecta pentru depozitarea obiectelor de mici dimensiuni care au tendinta sa se piarda. Si cu totii stim ce inseamna sa cauti un obiect mic pe sub masa sau pe sub pat. Dimensiunea sapunierelor permite pastrarea jucariilor mici, a cartilor de joc sau chiar a pieselor mecanice sau electronice, de tipul cuielor, suruburilor, ledurilor sau diodelor.
  • Refolosirea recipientelor de plastic. Majoritatea oamenilor arunca recipientele sau ambalajele dupa consumarea produsului, fara sa stie ca acestea pot fi transformate in obiecte de depozitare foarte eficiente. Cel mai bun exemplu sunt cutiile de cafea, sticlele de ketchup sau sosuri sau peturile mici de plastic. In aceste recipiente pot fi pastrate condimente, plante aromate si diverse accesorii de mici dimensiuni.
  • Cartoane de oua si cutii de bomboane. De ce cheltui banii pe tot felul de accesorii cand sigur ai prin casa tot felul de ambalaje care pot servi ca recipiente de depozitare? Poti folosi, de exemplu, cartoanele de oua ca separatoare intr-un sertar. Sau tavitele de plastic de la cutiile de bomboane pentru a tine separat cheile sau monezile. Si nu trebuie tinute neaparat la vedere, ci in partea din spate a unui sertar sau dulap mai mic.
  • Suspendate pe tavan. Pentru a economisi in mod eficient spatiul de depozitare nu-ti trebuie decat cateva fire de ata mai groasa. Acestea pot fi prinse de la un capat la altul al tavanului unei incaperi mici, cum ar fi, de exemplu, o debara si pot sustine obiecte foarte usoare dar voluminoase, cum ar fi sulurile de hartie de copt si de hartie decorativa sau paletele de plastic.

Leave a Reply